Information
Stad Oostende is de lead partner van het project SMART-SPACE. Dit project is een Europese territoriale samenwerking tussen verschillende actoren in België, Nederland, Frankrijk en Ierland. Het maakt deel uit van het Interreg ‘North-West Europe’ programma dat de innovatiecapaciteit van kmo’s, de circulaire economie en duurzame productiemethoden wil bevorderen. Ook duurzame mobiliteit en het verlagen van de CO2-uitstoot behoren tot de prioriteiten.

Centraal in het SMART-SPACE project staat de vermindering van de CO2-uitstoot door de implementatie van slimme en duurzame verlichting. Het project toont terzelfdertijd aan dat zo’n verlichting een positieve impact heeft op niet alleen de CO2-uitstoot, maar ook op de publieke leefbaarheid en de veiligheid. Samen met de 10 andere partners, een mix van lokale besturen, kennisinstellingen en bedrijven, wordt een slim sensorplatform ontwikkeld dat de openbare verlichting zal kunnen aansturen eens sensoren zijn geplaatst op de armaturen.

 

Binnen Oostende werd de omgeving van Oosteroever en het vernieuwde stationsplein uitgekozen als piloot sites om met slimme verlichting aan de slag te gaan.

Meer info vind je hier.

smart-space-logo.png